Holiday Bungalow at Haputhale Ginigathgala

Holiday Bungalow at Haputhale Ginigathgala

One of the tranquil environments with natural setting of mountains and nature dominate view. The terrain levels in the garden and the land was used as an main feature for the house and beautifully done building by SandG Associates in 2012. The key challenges of the project are the weather condition in the area such as the mist clouds and cool temperature which does effect the work speed. But SandG associates enable accomplish the building within period of four months. The most significant detail of the building is that the building is located in windy location where the roof structure does need special attention. Hence the roof was built In such a way that the wind can move through the roof without harming its aero dynamic pressure.
The vista created to the rear verandah is beautiful and luxury for the user of the Bungalow. In fact most of the people commented that the building does have the final outcome of the view as a end o the journey. The beauty of the Mountain View was capitalized by the rear balconies and beautifully carved with black color column and poles in order to justify the vertical lines of the nature.

  •  Location: Haputhale,Bergala
  • Floor area: 1720 sqft.
  • Started in: 2012
  • Project Duration: Four Months